Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un... altfel de autobuz. Ce ziceți? (video)

ro

27 May, 2016 00:00 1826 Marime text
Vă prezentăm conceptul de autobuz chinez futurist care își propune să îmbunătățească transportul public.
 
Numit Transit Elevated Bus (TEB), noul autobuz impresionează prin modul în care a fost conceput. Oare şi-ar găsi TEB utilitatea în oricare ţară din UE care este sufocată de maşini? Noi credem cu tărie că DA.

Autobuzul va permite trecerea peste ambuteiajele atât de dese în orașele chineze. Circulația jumătate aeriană jumătate rutieră cu până la 60 de kilometri pe oră este propunerea firmei chineze Transit Explore Bus, prezentată la ediția a 19-a a International High-Tech Expo de la Beijing. Compania a anunțat proiectul unui vehicul electric apt să treacă peste traficul de pe două căi de circulație și care ar putea transporta până la 1.400 de pasageri. Autobuzul asemănător cu un catamaran (cu două corpuri laterale rulând pe pământ și un corp central, autobuzul propriu-zis) va fi alimentat electric.
 
Potrivit inginerului șef al proiectului, Song Youzhou, sistemul inovator ar permite rezolvarea parțială a problemei densității traficului, extrem de frecventă în China, fiindcă autobuzul nu ar ocupa niciun loc pe drum. Mai ieftin decât construirea unui metrou, vehiculul ar permite și economisirea a până la 800 de tone de benzină pe an și a aproape 2.500 de tone de emisii de gaz carbonic, câștig salutar într-o țară care înregistrează tot mai multe vârfuri de poluare, mai ales la Beijing.
 
Firma a anunțat că în prezent construiește un prototip în mărime naturală care ar putea fi testat din vară în orașul Changzhou.
 
Să urmărim filmuleţele. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii