Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un al treilea constructor auto ar putea veni în România

ro

12 May, 2015 21:20 1817 Marime text
 
Romania are încă un mare potenţial de creştere în industria auto, iar taxele mici, TVA-ul redus şi planurile din infrastructură ar putea atrage un al treilea constructor auto pe piaţa locală, informează capital.ro.

„Al treilea constructor este pe ţeavă, dar se uită la infrastructura de transport“, a declarat recent Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Autovehicule din România (ACAROM).

La inaugurarea unor noi hale de producţie ale unei firme germane, Victor Ponta a declarat că există şansa să mai vină un producător auto în România.

„Bineînţeles. România în acest moment este una dintre cele mai, dacă nu cea mai competitivă piaţă din Europa, prin faptul că avem taxe mici, cota unică, TVA-ul se reduce, este scutit impozitul pe profit, prin faptul că forţa de muncă este bine calificată şi încă, ca şi nivel de salarizare, mai scăzut faţă de restul Europei”, a declarat Victor Ponta

Printre numele vehiculate sunt Daimler, BMW sau Volkswagen.

Industria auto din România a totalizat anul trecut afaceri de 18 miliarde de euro din producţia de automobile şi componente auto.



Sursa: capital.ro
Sursa foto: auto-business.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii