Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un agent principal de poliţie, luat în vizor de DGA

ro

21 Dec, 2015 18:00 1092 Marime text
 
La data de 17.12.2015, ofiţerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova au fost delegaţi de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în vederea ridicării unor înscrisuri şi pentru punerea în executare a unui mandat de aducere emis într-un dosar penal privind săvârşirea de către C.A.V., agent principal de poliţie în cadrul poliţiei Municipiului Ploieşti – Biroul Rutier, a infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual, prev. de art. 289 C.pen. si art. 321 C.pen. cu aplic. art. 38 al. 1 C.p.

În fapt, în sarcina inculpatului C.A.V., s-a reţinut faptul că, în data de 04.06.2015, i-a solicitat si a primit de la martorul denunţător, sumele de 600 lei și 150 euro în scopul de a-i restitui permisul de conducere reţinut anterior, urmare a constatării săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat. Ulterior, în data de 17.06.2015, printr-un mesaj SMS, i-a mai solicitat suma de 500 de euro care însa nu i-a fost remisă.

Joi, 17.12.2015, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de C.A.V. care, după audiere, a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa, fiind cercetat în continuare în stare de libertate. Totodată, a fost luată măsura controlului judiciar și interzicerea exercitării funcției pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările au fost efectuate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, împreună cu ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii