Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimele declarații ale președintelui rus, Vladimir Putin, despre Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci

ro

19 Jan, 2014 15:56 2813 Marime text
     Până la începerea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci a mai rămas doar o jumătate de lună.
      Într-un interviu acordat ziarului The Telegraph, președintele rus, Vladimir Putin, neagă orice acuzație de corupție sau de gestionare proastă a banilor.
    Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, sunt cele mai costisitoare de până acum, rușii au investit peste 31 de miliarde de dolari, de trei ori mai mult decât au cheltuit britanicii pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vară din 2012.
     A devenit deja celebră, o porțiune de drum, de aproape 50 de kilometri, care a costat, nici mai mult, nici mai  puțin decât 5 miliarde de dolari. Pentru comparație, suma este de patru ori mai mare decât cheltuie NASA pentru a trimite o navă pe Marte.
    Putin a mai adăugat: ,,Dacă cineva vorbește despre corupție în organizarea jocurilor olimpice, să vină cu probe și să demonstreze ceea ce spune. Noi vom fi bucuroși să folosim datele pentru a face ca lucrurile să fie corecte. Deocamdată, nimeni nu a venit cu nicio probă, și tot ce spune presa sunt speculații. Nu a fost depistată nicio situație majoră de corupție.”
     Președintele rus a dat asigurări că s-au luat măsuri sporite pentru prevenirea atacurilor teroriste. În acest sens, peste 40 000 de jandarmi acreditați vor asigura ordinea în timpul desfășurării Jocurilor Olimpice.
       Întrebat despre poziția sa față de homosexuali, acesta a declarat că nu are nimic împotriva orientării sexuale a nimănui. Mai mult, Putin a menționat că știe astfel de persoane,  pe care nu le judecă.  Deși în ultimul timp au fost numeroase incidente în care au fost implicate aceste persoane, Putin a declarat că în Rusia nu e o crimă să-ți schimbi orientarea sexuală.
    De asemenea, Putin a vorbit despre sporturile pe care le practică. Acesta a declarat că noaptea trecută a schiat până la ora unu, și că în fiecare zi înoată 1000 de metri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii