Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UE își va intensifica eforturile de expulzare a imigranților economici

ro

07 Oct, 2015 23:47 1138 Marime text
Confruntate cu cel mai mare aflux de imigranți din ultimele decenii, țările UE discută de luni de zile cum să reducă numărul imigranților proveniți din Africa, Orientul Mijlociu și Asia, care deseori iau calea periculoasă pe Marea Mediterană. Statele s-au angajat să primească persoane care s-au refugiat din cauza conflictului sau a violențelor din țări precum Siria sau Eritreea, dar vor să abordeze problema afluxului de imigranți care au plecat din cauza sărăciei, și nu de război, din țara lor.
 
Într-o nouă încercare de a combate imigrația economică, miniștrii pentru politicile privind migrația se vor reuni mâine la Luxemburg pentru a conveni măsuri având drept scop descurajarea imigrației ilegale.
 
Până în prezent, țările UE au expulzat mai puțin de 40 % dintre imigranții care se află ilegal pe teritoriul lor, potrivit unor date ale Comisiei Europene. Sute de mii de persoane ale căror cereri de azil au fost respinse rămân în Europa în fiecare an sau nu se întorc în țara lor după ce le-a expirat viza.
 
Documentul, consultat de Reuters, recomandă ''detenția ca măsură legitimă în ultimă instanță'' și face apel la statele membre să procedeze la o întărire a capacității lor de detenție pentru a se asigura că imigranții ilegali nu vor dispărea înainte să fie expulzați. Potrivit documentului, miniștrii doresc, de asemenea, să întărească rolul agenției de control al frontierelor UE, Frontex, în expulzarea imigranților.
 
În 2014, Frontex a organizat expulzarea doar în cazul a 3.000 de persoane. Numărul ar putea crește substanțial după introducerea noilor măsuri, pentru a ajuta autoritățile naționale să organizeze curse aeriene și să obțină documente de călătorie din țările de origine ale persoanelor expulzate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii