Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UE amenință că nu ne mai dă bani pentru programul „Cornul și laptele”

ro

10 Mar, 2015 18:27 1567 Marime text
România trebuie să alinieze programul „Laptele și cornul" la inițiativa europeană „Laptele în școli" și să elaboreze cât mai repede o strategie națională pentru că altfel ar putea pierde finanțarea europeană pentru acest program, potrivit Centrului Român de Politici Europene, informează ziare.com.
 
Centrul Român de Politici Europene (CRPE) a lansat, astăzi, un studiu privind programul național „Laptele și cornul" comparativ cu schema europeană „Laptele în școli", lansată în anul 1977 că parte a politicilor comunitare privind alimentația sănătoasă și sprijinirea producătorilor de lapte.
 
Inițiatorul studiului, Ciprian Ciucu, a arătat că, în România, programul are o componență socială și una de facilitare a accesului la educație.
 
În România, programul are un impact bugetar anual semnificativ, de aproximativ 435 de milioane de lei, (aproximativ 100 de milioane de euro) și beneficiază atât de finanțare guvernamentală, cât și europeană, cu toate că obiectivele celor două politici (Guvern / Comisia Europeană) sunt parțial diferite.
 
„România riscă să piardă finanțarea europeană pentru programul 'Laptele și cornul'. Pentru a deconta mai departe la UE, România trebuie să alinieze programul la inițiativă europeană «Laptele în școli» și să elaboreze cât mai repede o strategie națională", a spus Ciucu.



Sursa: ziare.com
Sursa foto: giurgiuveanul.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii