Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR celebrează Sărbătoarea Etniei Tătare la Constanţa

ro

11 Dec, 2014 16:17 1553 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România va marca Sărbătoarea Etniei Tătare, care din anul 2006 figurează în calendarul oficial, ca urmare a adoptării în acest sens a unei legi de către Parlamentul României. Această zi are o semnificație deosebită pentru comunitatea tătară, cunoscut fiind faptul că la data de 13 Decembrie 1917 a fost format primul Parlament al Tătarilor din Crimeea, transmite Biroul de presă al UDTTMR Constanţa.
 
UDTTMR organizează sâmbătă, 13 decembrie 2014, începând cu ora 11.00, la Universitatea „Ovidius” – Amfiteatrul Facultății de Medicină (Campus), simpozionul „Din istoria tătarilor”, manifestare organizată în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius”. Cu acest prilej va avea loc și festivitatea de premiere a Concursului de eseuri „Tătarii dobrogeni – istorie, tradiţie şi civilizaţie”. De asemenea, UDTTMR va decerna cu acest prilej și titlul de „Tătar de Onoare” unui cunoscut profesor universitar din cadrul Universității „Ovidius”.
 
Totn sâmbătă, începând cu ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța va avea loc o amplă manifestare artistică în cadrul căreia vor evolua soliștii și ansamblurile UDTTMR.

Sursa foto: arhivă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii