Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:56 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Monumentele istorice din Hârşova, încotro?” UDTR marcheză ziua de 9 mai printr-o dezbatere

ro

08 May, 2015 14:55 732 Marime text
 
Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR), filiala Hârşova organizează sâmbătă, 9 mai, începând cu orele 11.00, la Casa de Cultură din localitate, o dezbatere în cadrul acţiunii „Hârşova, străveche cetate otomană", cu tema: „Monumentele istorice din Hârşova, încotro?”.
 
Dezbaterile din cadrul simpozionului se vor axa în principal pe posibilităţíle de valorificare a cetăţii şi necropolei otomane, de includere a acestora în circuitul turistic. Particpanţii la eveniment vor vizita necropola şi cetatea otomană.
 
În cadrul aceluiaşi eveniment, ansamblul folcloric „Martalar” format din elevi de etnie turcă de la Şcoala nr.1 din localitate va susţine un scurt program artistic.
 
Cetatea Hârşova constituie una dintre cele mai interesante mărturii arheologice şi a fost ridicată pe vechile ruine ale unei cetăţi romane, construită de  Împăratul Traian. În 1389, Mircea cel Bătrân a cucerit Hârşova, iar în secolul al XV-lea localitatea a intrat sub stăpânire otomană.
 
La eveniment vor participa: preşedintele UDTR ing. Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, preşedintele filialei Hârşova, Memet Redvan, reprezentanţi ai Muzeului „Carsium” din Hârşova,  ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa şi coordonatorul Biroului TIKA din Bucureşti, Haci Ahmet Daştan.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii