Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea, susţinută la Congres de cele mai puternice filiale PDL

ro

20 Mar, 2013 07:27 1530 Marime text
Pe măsură ce alegerile pentru şefia PDL se apropie, organizaţiile locale ale partidului îşi anunţă susţinerea pentru candidaţii înscrişi în cursă. Potrivit unei analize Evz, cele mai puternice filiale - şi, în consecinţă, cu cei mai numeroşi delegaţi - s-au poziţionat de partea Elenei Udrea.
Astfel, organizaţia PDL Prahova, condusă de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, se află de partea fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. La nivel naţional, Prahova are cel mai mare număr de delegaţi: 208.
Şi PDL Cluj?
Organizaţia PDL Cluj, din care face parte şi fostul premier Emil Boc, o susţine de asemenea pe Elena Udrea la alegerile de sâmbătă. Clujul are 180 de delegaţi, iar actualul primar al Clujului este unul dintre cei mai activi susţinători ai fostului ministru, însoţind-o în multe dintre vizitele sale de prezentare a moţiunii cu care candidează la şefia partidului. Boc a afirmat, în repetate rânduri, că Elena Udrea este cea mai bună soluţie pentru că este capabilă să revigoreze partidul.
Şi PDL Dâmboviţa, condus de Florin Popescu, care are 156 de delegaţi la Convenţie, o susţine pe Elena Udrea. Cu 151 de delegaţi , organizaţia PDL Neamţ, condusă de primarul Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi-a anunţat de asemenea sprijinul pentru aceasta. De altfel, Elena Udrea a candidat la alegerile din decembrie într-un colegiu din Neamţ, obţinând cel mai mare număr de voturi dintre liderii PDL de la Camera Deputaţilor.
Aripa Blaga a mai primit o lovitură prin anunţarea susţinerii Elenei Udrea de către organizaţia PDL Braşov, condusă de primarul George Scripcaru. PDL Braşov va avea 124 de delegaţi la Convenţie.
Potrivit surselor EvZ, o serie de filiale cu un număr semnificativ de delegaţi urmează să îşi anunţe susţinerea pentru Elena Udrea pe ultima sută de metri a campaniei interne pentru şefia PDL, pentru a evita represalii sau schimbarea listelor deja trimise la centru de către actuala conducere a partidului.
Organizaţiile PDL din Prahova, Cluj, Dâmboviţa, Neamţ şi Braşov s-au poziţionat de partea Elenei Udrea.
Udrea are sprijinul filialelor cu performanţe în alegeri
Organizaţiile PDL Prahova, Cluj şi Braşov sunt şi printre cele mai performante organizaţii ale partidului, potrivit rezultatelor de la alegerile din decembrie 2012. Astfel, organizaţia condusă de Roberta Anastase a obţinut trei locuri de deputat şi unul de senator, în timp ce organizaţiile PDL Cluj şi Braşov au obţinut fiecare două locuri de deputat şi unul de senator.
În plus, organizaţiile PDL Prahova şi PDL Cluj, alături de filiala partidului din Suceava (ce s-a poziţionat de partea lui Vasile Blaga) s-au aflat printre cele mai bune judeţe ca procente, înregistrând peste 25% din voturi în plan local, în condiţiile în care scorul la nivel naţional al partidului a fost de 16%.
Sursa: evz.ro


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii