Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea Cine a construit ilegal pe litoral nu putea s-o faca fara acordul tacit al autoritatii locale

ro

04 May, 2010 20:45 852 Marime text

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, le-a spus, astăzi, deputaţilor din Comisia de administraţie că persoanele care au construit ilegal pe litoral nu puteau să facă acest lucru fără acordul tacit al autorităţilor publice locale. "Este evident, pentru toată lumea, că cine a construit, chiar şi ilegal pe litoral, nu putea să construiască fără măcar acordul tacit al autorităţilor publice locale.Cei mai mulţi sunt oameni influenţi din zonă sau oameni cu susţinere la Bucureşti, iar un primar de comună de pe litoralul românesc nu are forţa politică necesară sau se teme să facă lucrul acesta, ca să impună respectarea legii, pentru că legea construcţiilor permite autorităţilor publice locale demolarea construcţiilor ilegale", a spus Udrea.

Ea a făcut aceste precizări după ce a arătat că, săptămâna trecută, a fost emisă o ordonanţă de urgenţă prin care demolarea construcţiilor ilegale de pe litoral intră în atribuţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. "Niciun primar, cel puţin în zona litoralului, nu a demolat o construcţie ilegală, a preferat fie să le ignore, să le aprobe tacit, fie să le autorizeze ulterior", a opinat Elena Udrea.

Ministrul a mai spus că este nevoie de un nou cadru legislativ , arătând că ar dori ca măcar din toamnă să poată fi pusă în practică măsura exproprierii şi să fie găsite formule de despăgubire a celor expropriaţi.

Elena Udrea le-a spus deputaţilor din Comisia de adiministraţie că va încerca miercuri să treacă prin Guvern un memorandum de înfiinţare a unui comitet interministerial privind procesul de reformare a legislaţiei şi procedurilor din domeniul amenajării teritoriale şi urbanism, arhitectonicii construcţiilor. Ea a precizat că, pe lângă acest comitet interministerial, se va crea un grup de lucru din care pot face parte şi parlamentarii, arătând că orice decizie se va lua de către acest comitet interministerial, trebuie să treacă prin Parlament sub forma unei iniţiative legislative.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii