Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucraina nu este pregătită să adere la NATO

ro

13 Nov, 2008 17:26 510 Marime text

Potrivit agenţiei AGERPRES, Ministrul Apărării, Iuri Ehanurov a afirmat aseară, la Tallinn că mai sunt multe de făcut pentru ca Ucraina să adere la organizaţia nord-atlantică în viitorul apropiat.

”Nu vom intra în NATO în anii care urmează, pentru că este de muncit enorm de mult în această direcţie.”, a declarat oficialul ucrainean într-o emisiune a televiziunii estoniene. Ministrul Afacerilor Externe care s-a deplasat la Tallinn pentru consultările Ucraina-NATO a prezentat pregătirile ţării sale pentru primirea Planului de Acţiune pentru aderare (MAP) la organizaţia militară occidentală. Oficialul ucrainean a precizat că reducerea efectivelor constituie cea mai serioasă problemă de la de la căderea URSS.

“La prăbuşirea URSS, aproape un milion de militari au rămas pe teritoriul ucrainean. Astăzi, ţara are 150.000 de militari, la care se adaugă personalul auxiliar civil. Fireşte, o reducere la asemenea scară nu este simplă”, a mărturisit el. De asemenea, Ehanurov a mai precizat că Ucraina încearcă să-şi restructureze forţele armate pentru a le face “moderne şi flexibile”, subliniind participarea ţării sale la toate operaţiunile NATO.

Consultările Ucraina NATO, care se desfăşoară pe 12 şi 13 noiembrie la Tallinn, privesc securitatea regiunii euroatlantice şi modernizarea armatei ucrainene. La acestea participă, între alţii, secretarul general al Alianţei Atlantice, Jaap de Hoop Scheffer, Şeful Comitetului militar al NATO, amiralul Giampaolo Di Paola, secretarul american al apărării Robert Gates şi ministrul ucrainean al apărării, Iuri Ehanurov.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii