Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uber Serviciul în România este 100% digital și fiscalizat

ro

25 Nov, 2016 23:24 1171 Marime text
Reprezentanții serviciului Uber afirmă că sunt deschiși să colaboreze cu autoritățile din România pentru dezvoltarea unor metode digitale care să simplifice declararea veniturilor pentru persoanele care desfășoară activități independente și susțin că serviciul este 100% digital și fiscalizat, scrie Agerpres.

Uber vine cu aceste precizări în urma informațiilor furnizate de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) potrivit cărora Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a cerut Uber Olanda o listă detaliată cu toți utilizatorii acestui sistem de transport și cu toate cursele operate anul trecut, pentru a verifica dacă toți șoferii au declarat veniturile astfel obținute.

"Serviciul Uber în România este 100% digital și fiscalizat. Toți partenerii din România colaborează cu Uber printr-o entitate fiscală, iar pasagerii primesc o factură fiscală după fiecare cursă. Partenerii Uber sunt contractori independenți și sunt responsabili pentru achitarea taxelor. Circumstanțele fiecăruia sunt diferite — numai ei pot ști care sunt veniturile din alte surse și care sunt costurile deductibile", potrivit unui punct de vedere transmis de Uber.

Totodată, pentru a facilita declararea câștigurilor, Uber oferă partenerilor o situație detaliată a veniturilor generate prin platforma Uber.

"În plus, am încheiat un parteneriat cu o companie de consultanță fiscală locală pentru a oferi tuturor partenerilor consiliere financiară independentă cu privire la modul în care ar trebui să declare veniturile din Uber. Suntem deschiși să colaborăm cu autoritățile — așa cum facem în Estonia și Suedia — pentru a dezvolta metode moderne, digitale care simplifică declararea veniturilor pentru persoanele care desfășoară activități independente", susțin reprezentanții Uber.

Potrivit unui comunicat al COTAR, ANAF a demarat acțiunile de colectare a sumelor nedeclarate prin practicarea taximetriei neautorizate, în regim Uber.

"ANAF a cerut firmei Uber din Olanda lista detaliată cu toți utilizatorii, cu toate cursele operate în 2015, rute, distanțe și încasări. Astfel, încă de ieri (joi — n.r.), 24 noiembrie, ANAF a trimis către birourile de colectare a taxelor locale aceste liste cu persoane și încasări, pentru a se aplica legea. Afacerile care păreau atât de bănoase vor deveni cele mai păguboase activități, dacă ANAF va confisca sumele integral", susțin transportatorii.

COTAR a mai arătat că o persoană din sectorul 6 al Capitalei a avut anul trecut încasări de peste 60.000 de lei ca șofer în sistem Uber.

Citește și 

COTAR
ANAF a cerut Uber o listă cu toți utilizatorii; un șofer din Capitală a încasat 60.000 lei în 2015


Sursa foto: roboticstrends.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii