Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turneul regionalizării la Pavilionul Expoziţional Ce a spus Liviu Dragnea, ieri, despre Constanţa, la Galaţi

ro

28 Jun, 2013 07:06 2701 Marime text
Vicepremierul Liviu Dragnea se află în plin turneu naţional pentru dezbaterea publică a proiectului de regionalizare. Ministrul Dezvoltării Regionale a mers deja în mai multe oraşe pentru a discuta cu autorităţile locale despre ce presupune împărţirea ţării în mai multe regiuni administrative.

Liviu Dragnea a explicat ce ar putea aduce bun pentru România procesul de regionalizare: "Cel mai apropiat vecin al nostru Polonia, după ce a înfiinţat regiunile a ajuns la o rată de absorbţie pentru exerciţiul financiar trecut de 100%, iar acum sunt undeva la 65% şi sigur vor absorbi toţi banii europeni. Cetăţenii vor câştiga distanţe mai mici, decizia mai aproape de ei,  firmele vor câştiga pentru că nu vor mai fi obligate să meargă la Bucureşti, pentru tot felul de avize şi de aprobări. În cele şapte-opt oraşe în care am fost până acum, dezbaterile au fost foarte bune şi peste 90% dintre cei care au fost prezenţi la dezbateri au plecat lămuriţi şi au înţeles de ce este important să facem regiuni"

În ceea ce priveşte regionalizarea pe criterii etnice, vicepremierul s-a declarat categoric împotrivă. 

Având în vedere specificul regiunii de sud-est, Liviu Dragnea nu exclude ca aceasta să fie separată de Dobrogea, pentru că Tulcea şi Constanţa au împreună suportul economic necesar dezvoltării. În acest caz Galaţi, Brăila, Vrancea şi Buzău vor forma o regiune distinctă.
 
Astăzi la Constanţa
 
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) organizează, astăzi o dezbatere publică, între orele 10:00-14:00, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa.
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, va prezida ambele dezbateri, împreună cu oficialii locali. Vor participa membri ai grupului de lucru academic din Consiliul Consultativ pentru Regionalizare (CONREG), reprezentanţi ai administraţiei publice locale din judeţele Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, respectiv, Constanţa şi Tulcea, ai societăţii civile, specialişti şi jurnalişti, alături de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii