Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turistul roman in actiune lasa mizerie pe unde se duce si apoi se plange

ro

12 Aug, 2010 23:37 1375 Marime text

Sunt nemultumiti ca plajele sunt murdare, dar chiar ei lasa in urma, cu indolenta cea mai mare, mizerie. Sparg seminte, arunca in nisip cotoare de mere sau coceni, ingroapa mucurile de tigara sau uita sa duca dozele la cos.

Luam ca exemplu plaja din statiunea Mamaia. La apus, angajatii de la salubritate au strans mii de saci cu gunoaie.

Odata cu ivirea zorilor, insa, nisipul s-a umplut iarasi de resturi. O doamna se revolta ca locul este plin de mizerii, insa, isi spune probabil ca nu se va observa vreo diferenta daca arunca si ea cateva coji de seminte.

Ca ea procedeaza si altii. Asa se face ca mucurile de tigara si cojile de seminte sunt aproape totuna cu nisipul pe plaja din Mamaia. Bineinteles, nu lipsesc nici cutiile de bere pitite bine pe sub sezlonguri, hartiile, cocenii de porumb sau paharele din plastic.

Plajele cu pretentii sunt un pic mai curate insa acolo un sezlong costa intre 25 si 50 de lei, asa ca numai cei care isi permit le ocupa. Nici acestora insa nu prea le pasa de curatenie.

Nici marea nu e ocolita de resturile lasate in urma de turisti. La orele amiezii in valuri pot fi "admirate" plutind pungi sau tot felul de ambalaje.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii