Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turişti, salvaţi de poliţişti pe canalul Sulina

ro

13 Jul, 2012 15:10 922 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea unui grup de turişti români aflaţi la bordul unei ambarcaţiuni de agrement căreia i s-a defectat motorul pe canalul Sulina .În data de 12.06.2012, în jurul orei 21.10, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sulina au fost înştiinţaţi prin SNUAU 112 că un grup de turişti ambarcat pe o navă de agrement ce efectua o cursă între Tulcea şi Sulina solicită ajutor deoarece ambarcaţiunii i s-a defectat motorul.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, vânt puternic şi ploaie torenţială, câţiva dintre turişti au intrat în panică, astfel încât membrii echipajului au decis să ceară ajutor de urgenţă.

Garda de Coastă a trimis la locul indicat, Mila Marină 5 (aproximativ 8 kilometri de oraşul Sulina), o ambarcaţiune rapidă tip ARI cu doi poliţişti de frontieră la bord.

Pe ambarcaţiunea în cauză se aflau 14 persoane (12 turişti români din Târgovişte şi doi membri de echipaj), aceştia din urmă încercând să remedieze defecţiunea.

Poliţiştii de frontieră au preluat 3 turişti care au cerut să fie duşi în oraşul Sulina, ceilalţi rămânând la bordul ambarcaţiunii pe propria răspundere.

În jurul orei 22.05, turiştii care au solicitat ajutorul au ajuns în oraşul Sulina la bordul ambarcaţiunii Poliţiei de Frontieră fiind în afara oricărui pericol.

La scurt timp, defecţiunea la motor a fost remediată, astfel încât şi ceilalţi membri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii