Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turcia se arată dispusă să ajute UE în criza migranţilor în schimbul unui ajutor financiar

ro

29 Nov, 2015 17:09 1803 Marime text
 
Turcia va ajuta Uniunea Europeană să gestioneze fluxul de migranți, care a pus sub semnul întrebării viitorul zonei Schengen.
 
Dar acest lucru se va întâmpla în schimbul unui ajutor financiar și a reluării discuțiilor privind aderarea țării la UE, conform unui proiect de concluzii ale summitului UE-Turcia, transmis astăzi către Bruxelles, potrivit Reuters.
 
„Ambele părți își vor intensifica, așa cum s-a convenit și cu efect imediat, cooperarea activă asupra migranților care nu au nevoie de protecție internațională, împiedicând ajungerea acestora în Turcia și UE, asigurând aplicarea prevederilor acordului bilateral de readmisie și trimiterea înapoi în țările de origine a migranților care nu au nevoie de protecție internațională”, se arată în proiectul de concluzii consultat de Reuters, notează româniatv.net.
 
Astfel, în schimbul ajutorului oferit, Turcia va primi trei miliarde de euro ajutor inițial pentru a putea face față numărului mare de refugiați aflați pe teritoriul său.
 
Însă suma ar putea fi modificată ulterior în funcție de evoluția situației, se precizează în proiect.
 
În decembrie, Uniunea Europeană va purta discuții cu Turcia cu privire la aserarea la UE începute în 2005 și va pregăti noi capitole pentru discuții în primele trei luni ale anului viitor.
 

Sursa foto: caleaeuropeana.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii