Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turcia ia 3 miliarde de euro de la UE pentru a primi migranți

ro

29 Nov, 2015 23:16 1786 Marime text
 
Liderii europeni și Turcia au ajuns astăzi la un acord asupra unui fond în valoare de trei miliarde de euro pentru a ajuta Turcia să îi primească pe refugiații sirieni, a făcut cunoscut președintele Consiliului European, Donald Tusk, la încheierea unui summit desfășurat la Bruxelles, potrivit AFP.
 
Ambele părți au decis să activeze „un plan comun de acțiune” pentru a stăvili afluxul de refugiați și „a dinamiza din nou” negocierile în vederea aderării Turciei la Uniunea Europeană, au spus în cadrul unei conferințe de presă lideri ai Uniunii și premierul turc, Ahmet Davutoglu.
 
„Vom majora ajutorul pe care îl acordăm refugiaților sirieni din Turcia prin intermediul unui fond nou în valoare de trei miliarde de euro”, a explicat Donald Tusk, organizatorul acestui summit inedit între Turcia și cei 28 de șefi de stat sau de guvern europeni, notează agerpres.ro.
 
„Procesul de aderare (a Turciei) trebuie să fie dinamizat din nou”, a adăugat el, confirmând că va fi deschis capitolul 17 al negocierilor de aderare (politici economice și monetare).
 
Însă Jean-Claude Juncker a atnționat faptul că summit-ul nu îi face să uite divergențele care există în continuare cu Turcia în ceea ce privește drepturile omului sau libertatea presei, dar a mai specificat faptul că se va reveni și la aceste subiecte.  
 
Premierul turc, Ahmet Davutoglu, a transmis că aceasta a fost „o zi istorică”. 



Sursa foto: news.yahoo.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii