Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turcia adoptă legi controversate. Poliţia va putea asculta telefoanele, fără mandat

ro

04 Apr, 2015 14:54 1274 Marime text
În Turcia va intră în vigoare o lege puţin spus controversată, care da şi mai multă putere poliţiei şi guvernanţilor, în ciuda obiecţiilor Opoziţiei.

Legea, semntă de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, se numeşte "Pachetul legal prentru protejarea libertăţilor" şi permite inclusiv ascultarea telefoanelor fără mandat, informează Hurriyet Daily News.

Guvernul e de părere poliţia are nevoie de mai multă putere pentru a păstra ordinea şi siguranţă cetăţenilor, mai cu seama se apropie alegerile din iunie. Deşi partidele din Opoziţie au semnalat faptul legea va da puteri nelimitate poliţiei, însuşi preşedintele s-a implicat în dezbateri, susţinând , "într-un fel sau altul, legea va trece".

Unul dintre cele mai controversate articole da poliţiştilor libertatea de a reţine o persoană fără mandat pentru 24 sau chiar 48 de ore. În plus, poliţiştii pot, tot fără mandat, percheziţioneze o persoană sau o maşină.

În plus, acoperirea parţială sau totală a fetei, în timpul unei demonstraţii, se pedepseşte şi cu cinci ani de închisoare.

Sursă foto: www.romaniaturkiye.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii