Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tupeul din Senat! Primarii CONDAMNAŢI cu suspendare, mângâiaţi pe creştet şi iertaţi!

ro

21 Dec, 2015 20:00 1471 Marime text
 
La noi în România funcţionează totul pe premisa „corb la corb nu-şi scoate ochii”. Cel puţin aşa s-ar putea traduce decizia de astăzi a senatorilor. Să vă explicăm. Senatorii s-au dus astăzi la lucru şi au decis că primarii CONDAMNAŢI DEFINITIV cu suspendare nu îşi vor mai pierde mandatul, decât în cazul în care condamnările sunt definitive cu executare.
 
Totuşi, există primari care îşi vor pierde mandatul şi anume cei condamnaţi pentru fapte de corupţie prevăzute la articolele 289-290 din Codul Penal.
 
Senatorii au respins raportul suplimentar întocmit de Comisie, cu cererile Consiliului Superior al Magistraturii, care prevedea pierderea mandatului de către primarii condamnați definitiv pentru fapte cu intenție, fie la închisoare cu executare, fie în cazul unor sentințe cu amânarea pedepsei.
 
Să nu uităm că dezastrul din țară se datorează în mare parte politicii primarilor care s-au crezut stăpâni peste tot și toate. Mulți au fost ajuns pe la DNA, dar sunt puțini… Rechizitoriile procurorilor anticorupție îngrozesc pur și simplu. Încrengături, corupție, procente din contracte, șpăgi, mită, abuz în serviciu și câte și mai câte. Este drept că mai există și primari onești care își fac treaba cu frică de Dumnezeu sau de… DNA.
 
Până acum însă lucrurile au funcționat simplu: premierul dădea bani primarului (evident că erau favorizaţi cei de acelaţi leat politic) şi acesta tăia şi spânzura şi îi împărţea cum ştia el mai bine. Sau cum interesul o cerea. Nu degeaba, probabil, au ajuns unii pe mâna procurorilor DNA. Iar acum, cu ajutorul senatorilor, dacă au o condamnare cu suspendare se pot întoarce liniștiți în fruntea primăriei pe care au păstorit-o. Ce ar mai fi de comentat?



Sursa foto: dorintudoran.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii