Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulceni bănuiţi că au cumpărat cannabis din Spania

ro

19 Jan, 2012 18:39 810 Marime text
Doi tineri din Tulcea sunt suspectaţi de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT că au comercializat cannabis, achiziţionat din Spania. Unul dintre suspecţi a fost prins în flagrant în timp ce a primit, prin intermediul unei firme de coletărie internaţională şi transport persoane, un colet, în care se aflau 40 de grame de cannabis.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Tulcea şi procurori D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Tulcea, beneficiind de sprijinul D.G.I.P.I., l-au prins în flagrant, pe str. Babadag din municipiul Tulcea, pe C. Iulian, de 23 ani, din Tulcea, în timp ce ridica un colet care în care existau suspiciuni că s-ar afla cannabis vegetal.

După desfacerea coletului, s-a constatat că într-o cutie de chipsuri erau ascunse aproximativ 40 de grame de fragmente vegetale. Substanţa a fost ridicată şi urmează a fi supusă analizelor de specialitate.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că drogurile erau achiziţionate din Spania şi trimise în România, prin intermediul unei firme de coletărie internaţională şi transport persoane, destinaţia fiind municipiul Tulcea, de unde erau preluate de C. Iulian şi E. Cosmin, de 25 de ani din Tulcea, care le comercializau.

În cauză s-au efectuat două percheziţii domiciliare în Tulcea, la locuinţele suspecţilor, unde a fost identificat şi un cântar elecronic de precizie.

Tinerii au fost reţinuţi pentru 24 ore pe bază de ordonanţă de reţinere, iar Tribunalul Tulcea a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni grave, trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii