Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea. Instituția Prefectului și-a prezentat raportul de activitate pe 2018

ro

11 Feb, 2019 14:12 2216 Marime text

Luni, 11 februarie 2019, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, vicepreședinții Dumitru Mergeani și Petre Badea și administratorul public al județului, Vasile Strat au participat la ședința de prezentare a Raportului de activitate pe anul 2018 al Instituției Prefectului – Județul Tulcea.

La prezentarea raportului de către prefectul Lucian Furdui au mai fost prezenți prefectul de Constanța, Dumitru Jeacă, subprefectul Corvin Bangu, viceprimarii Andaluzia Luca și Petre Marinescu, reprezentanți ai structurilor militarizate și ai serviciilor deconcentrate de la nivelul județului.
         

„Văzând raportul de activitate pe anul 2018, mi-am dat seama că este o instituție cu un volum de muncă deosebit și cu o paletă a problematicii destul de largă. Vreau să vă urez la mulți ani pentru cei 155 de ani de viață, de atestare a Instituției Prefectului, și vreau să vă felicit pe dumneavoastră, domnule prefect, și pe toți cei care vă înconjoară în aparatul instituției, pentru munca depusă în 2018 și nu numai. Instituția Prefectului a fost de-a lungul timpului una de referință, care a funcționat cu un aparat profesionist, cu oameni de valoare, dedicați muncii lor.
De-a lungul mandatului dumneavoastră și nu numai, au fost multe provocări în județul nostru, dar Prefectura întotdeauna a fost în prima linie și a gestionat problematica așa cum trebuie. Județul Tulcea este unul cu specific aparte și trebuie să remarc faptul că am primit sprijinul dumeavoastră în toate demersurile noastre de promovare a intereselor județului către autoritățile centrale. Fiind într-un colț al țării, nu multă lume și-a îndreptat privirile spre noi, dar sper că, în perioada următoare, acest decalaj al județului față de restul țării să dispară în ceea ce privește viața socială, economică și infrastructura județului. Pentru  aceasta a fost nevoie de implicarea tuturor, fiecare a pus o cărămidă la această construcție, iar Instituția Prefectului a fost alături de noi în toate demersurile pe care Consiliul Județean le-a făcut pentru a trece de anumite obstacole inerente în viața unei instituții. Vă mulțumesc și vă doresc să mențineți în continuare modul armonios în care colaborați cu toate instituțiile din județ, colaborare fără de care un județ nu poate merge înainte“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

         
Instituția Prefectului a avut ca obiective strategice în anul 2018, printre altele, asigurarea aplicării și respectării legii și ordinii publice, conducerea eficientă a instituțiilor deconcentrate ale ministerelor și a celorlalte organe ale administrației publice centrale din subordinea Guvernului, aplicarea măsurilor pentru menținerea unui climat de pace socială, organizarea și desfășurarea în bune condiții a activității pentru situații de urgență, precum și prevenirea și ducerea la îndeplinire a măsurilor de apărare care nu au caracter militar, creșterea eficienței aplicării actelor normative cu caracter reparatoriu, eliberarea și evidența pașapoartelor simple și regimul permiselor de conducere și al certificatelor de înmatriculare a autovehiculelor.

Sursă foto: Consiliul Judeţean Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii