Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Începe pescuitul la ştiucă

ro

26 Mar, 2011 16:41 1338 Marime text

Sâmbătă este ultima zi de prohibiţie a pescuitului ştiucii, potrivit ordinului aprobat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Mediului şi Pădurilor.Prohibiţia pescuitului la ştiucă a început anul acesta odată cu intrarea în vigoare a ordinului de prohibiţie emis de cele două ministere care prevede totodată că, în perioada 4 aprilie-2 iunie, pescuitul ştiucii se va putea efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ-sportiv şi a momelilor artificiale.

Ordinul de prohibiţie a pescuitului din acest an stabileşte şi perioada de prohibiţie a capturării ştiucii în 2012, aceasta fiind 15 februarie-26 martie.

În Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, ştiuca este o specie de interes economic, producţia de ştiucă atingând un nivel record de 2.666 de tone în 1965 şi un nivel minim de patru tone în 1994. Ştiuca este în acelaşi timp şi una din principalele specii care atrag pescarii sportivi în Delta Dunării, ea putând fi capturată şi iarna, la copcă.

Carnea ştiucii este apreciată pentru că este slabă şi densă, având şi valoare dietetică, deosebit de căutate fiind şi icrele ştiucii care au bobul mare.

Sursa:agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii