Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Demersuri pentru suspendarea singurului liberal din Consiliul local

ro

15 Jan, 2011 17:01 1499 Marime text
onsiliul local al municipiului Tulcea a demarat procedura de suspendare a calităţii de ales local a singurului consilier local PNL, Ciprian Pericleanu, ca urmare a incompatibilităţii statutului său.

Primarul Constantin Hogea a declarat că recent a semnat contractul cu societatea Periclestar SRL, administrată de tatăl consilierului liberal, în vederea reabilitării termice a şase imobile de locuit, Prefectura judeţului fiind înştiinţată cu privire la starea de incompatibilitate a lui Ciprian Pericleanu.

'Îmi pare rău că s-a ajuns într-o asemenea situaţie, dar nu pot dansa cu legea. Dacă va ataca în contencios administrativ ordinul prefectului judeţului, iar instanţa îi va da câştig de cauză, nu este nicio problemă din punctul meu de vedere pentru a se întoarce în Consiliu', a afirmat primarul Hogea.

În ceea ce priveşte declaraţia consilierului local Ciprian Pericleanu referitoare la existenţa unor incompatibilităţi atât în rândul consilierilor PDL, cât şi în rândul unor angajaţi ai Primăriei nenominalizaţi, edilul şef al municipiului a menţionat că 'va trebui să aibă şi exemple clare'.

'Eu nu sunt angajat al firmei. (...) Fac parte din categoria oamenilor care îşi fac singuri viitorul, mă consider un om corect şi am respectat legea. (...) Dacă Prefectura se va sesiza, voi acţiona în contencios ordinul de încetare a calităţii mele de consilier local. Moral ar fi ca litera de lege să se respecte de toţi consilierii locali PDL, consilieri judeţeni, directori şi angajaţi ai Primăriei municipiului Tulcea', a declarat, vineri, Ciprian Pericleanu.

Conform legii, secretarul Consiliului Local trebuie să aducă la cunoştinţa Prefecturii situaţia de incompatibilitate în care s-ar afla un ales local, reprezentantul Guvernului în teritoriu urmând să decidă încetarea mandatului său şi să solicite înlocuirea acestuia.

La finele anului trecut, societatea Periclestar SRL, administrată de tatăl consilierului local PNL Ciprian Pericleanu a câştigat o licitaţie organizată de Primăria municipiului pentru executarea unor lucrări de reabilitare termică a unor blocuri din oraş, conform prevederilor legale în vigoare, tânărul liberal fiind incompatibil cu funcţia de ales local odată cu semnarea contractului.

Preşedintele organizaţiei PNL, deputatul Octavian Popa, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că l-a sfătuit pe tânărul său coleg să demisioneze din Consiliul local.

În vârstă de 30 de ani, Ciprian Pericleanu este în prezent unul dintre cei mai tineri consilieri locali tulceni, el anunţând în urmă cu câteva zile că doreşte să candideze la funcţia de primar al municipiului la alegerile din 2012.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii