Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea. Agent de poliție, condamnat pentru infracțiuni de corupție

ro

30 Jan, 2018 19:36 1817 Marime text

         
La data de 26.01.2018, în baza acordului de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu procurorul de caz, admis de către Tribunalul Tulcea, inculpatul  J.A., agent de poliție, a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni închisoare cu aplicarea disp. art. 91 din C.pen. privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabilirea unui termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, purtare abuzivă și instigare la mărturie mincinoasă.

În fapt, pe parcursul anul 2013, J.A., la data săvârşirii faptelor agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Luncaviţa, a folosit autoritatea de poliţist pentru sancţionarea la regimul circulaţiei rutiere a unei persoane, pentru ca, mai apoi, să-i pretindă acesteia o maşină de lemne de foc pentru a anula sancţiunea.

Cu toate că agentul a primit mita solicitată, acesta a înaintat documentele de constatare conform procedurilor. Pe parcursul cercetărilor efectuate în cauză, J.A. l-a convins pe colegul său de muncă să declare în favoarea sa modul în care s-au petrecut faptele.

Tot în cursul anului 2013 cu ocazia cercetărilor privind o reclamaţie de furt, agentul de poliţie a săvârşit infracţiunea de purtare abuzivă faţă de o altă persoană.

În cauză, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Tulcea au fost delegați de către procuror să desfășoare diverse activități procedurale de instrumentare a probatoriului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii