Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudor Pendiuc rămâne în arest, fiica sa poate părăsi țara pentru a merge la Festivalul de la Cannes

ro

27 Apr, 2015 16:21 1075 Marime text
 
Curtea de Apel București (CAB) a respins astăzi contestația primarului suspendat al municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, față de prelungirea arestării preventive, instanța admițând, în schimb, cererea formulată de fiica edilului, Emanuela Pendiuc, de a părăsi pentru 13 zile teritoriul României pentru a participa la Festivalul de Film de la Cannes, informează Agerpres.

Judecătorii au decis că Emanuela Pendiuc, aflată sub control judiciar, poate părăsi teritoriul României între 12 și 25 mai. În cazul lui Tudor Pendiuc, instanța a menținut decizia Tribunalului București din 9 aprilie, de a respinge cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, într-un dosar în care este cercetat pentru corupție în legătură cu încheierea unui contract nelegal privind transportul public local. Tot de la acea dată, Emanuela Pendiuc, realizator de emisiuni la postul public de televiziune, a fost pusă sub control judiciar.

Primarul suspendat al municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 20 martie, fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

În același dosar au fost deferiți justiției Emanuela Pendiuc, acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani; omul de afaceri Valentin Vișoiu, acționar la CNCD SA, SC Conarg SA, Conarg Real Estate SRL; Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi, reprezentanți ai SC Girexim Universal SA și SC CNCD SA.


Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii