Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trucuri psihologice pentru respectarea rezoluţiilor de Anul Nou

ro

29 Dec, 2014 18:18 1608 Marime text
Ideea conform careia rezolutiile de Anul Nou nu pot fi respectate pentru ca impun prea multa presiune a fost demontata de cercetatori, care au facut o lista cu trucurile psihologice pentru respectarea acestora si evitarea dezamagirilor in noul an.

Incepeti intr-o zi de luni

Inceputul unui nou an ne pacaleste sa ne vedem pe noi insine intr-o imagine mai mare.  In general, oamenii au o dorinta mai mare de a-si respecta obiectivele atunci cand se raporteaza la ceva semnificativ, precum ziua de Anul Nou. Dar, pentru persoanele care cred ca rezolutiile de Revelion nu functioneaza, incepeti sa va respectati deciziile intr-o zi de luni

Luati in serios rezolutia

In general, oamenii tind sa creada ca intentiile bune sunt suficiente, dar un plan previne amanarea. Persoanele care au un plan bine determinat au sanse mai mari de a se tine de un obiectiv prestabilit.
Nu construiti un Plan B
Planurile de rezerva au efectul invers pentru ca va saboteaza dorinta de a va urmari scopul principal. Intr-o serie de noi studii, persoanele care aveau setat un plan B au renuntat mult mai usor la planul principal. Oamenii de stiinta suspecteaza ca setarea unui plan B face esecul mai acceptabil.
Articolul integral pe medlive.hotnews.ro
Sursa foto: nadinemuller.org.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii