Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:44 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tronsonul dintre Medgidia şi Constanţa, gata în luna iulie

ro

26 Apr, 2012 12:41 1017 Marime text
2012 ar putea deveni cel mai bun an de după Revoluţie la capitolul inaugurări de şosele, în contextul în care se anunţă că vor fi tăiate panglici pentru 128 de noi kilometri de autostrăzi şi circa 316 km de drumuri naţionale reabilitate, potrivit informaţiilor Business Construct, pe baza datelor transmise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Cea mai aşteptată autostradă ce ar trebui deschisă circulaţiei anul acesta este Bucureşti-Ploieşti, alternativă la DN 1, cel mai circulat drum din România. Cei 62 de kilometri ce lea­gă cele două oraşe ar urma să fie gata în două etape: aproape 55,5 km vor fi livraţi în al doilea trimestru al acestui an, în timp ce primii 6,5 km, ce pornesc din Capitală, au ca termen luna octombrie.

Tot pe bucăţi va fi inaugurată şi porţiunea dintre Cernavodă şi Constanţa de pe Autostrada Soarelui. În iulie va fi gata întregul tronson de 31 km dintre Medgidia şi Constanţa, după ce anul trecut au fost puşi în funcţiune circa 14,5 kilometri. Tot în vară, în luna iulie, va fi finalizată şi centura Constanţei la standard de autostradă, cu o lungime de 21,8 km, dintre care 8,5 km au fost des­chişi traficului anul trecut. De o "semi-inaugurare" va avea parte tronsonul Cernavodă-Medgidia, în contextul în care cei 20,5 km ai şoselei vor fi deschişi în iulie, dar pe câte o singură bandă pe sens.

http://www.zf.ro/business-construct/se-anunta-cel-mai-bun-an-pentru-autostrazi-9564561

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii