Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere la Elena Udrea SRI se dezice de declarațiile politicienilor

ro

30 Jan, 2015 22:20 980 Marime text
Serviciul Român de Informații nu se pronunță cu privire la declarațiile unor suspecți aflați în faza de urmărire penală, cu atât mai mult la situația unor dosare penale la a căror inițiere și instrumentare a contribuit substanțial, a declarat, vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.
 
''Referitor la declarațiile exprimate în spațiul public, cu privire la activitatea instituției și a reprezentanților acesteia, precum și consecvent principiilor și misiunilor sale, SRI în acord cu atitudinea public exprimată în ultimii 10 ani nu se pronunță cu privire la declarațiile unor suspecți aflați în faza de urmărire penală, cu atât mai mult la situația unor dosare penale la a căror inițiere și instrumentare a contribuit substanțial'', a precizat Sava.
 
El a ținut să remarce că acuzațiile apărute în mass-media apar în contextul intensificării luptei anticorupție.
 
''Nu pot să nu remarc faptul că aceste acuzații defăimătoare la adresa Serviciului și la adresa reprezentanților acestuia apar în contextul intensificări luptei anticorupție, activitate la care SRI are o contribuție majoră și pe care alături de alte instituții abilitate o va desfășura în limitele legii și competențelor sale cu determinare'', a punctat oficialul SRI.
 
Deputatul Elena Udrea a anunțat vineri seară, într-un interviu pentru Hotnews, că a depus un denunț pe numele actualului director interimar al SRI, Florian Coldea.
 
"Un denunț în care spun lucruri despre dl general SRI Florian Coldea și despre ... o amintesc pe doamna procuror general DNA Codruța Kovesi", a explicat Udrea.
 
Aceasta a relatat că fostul său soț, Dorin Cocoș, i-a solicitat să îi faciliteze o întâlnire atât cu fostul șef al SRI, George Maior, cât și cu generalul Florian Coldea, pentru a lămuri anumite aspecte în dosarul Microsoft, însă ea nu ar fi dat curs acestei cereri.

Sursa: agerpres.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii