Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:21 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Trimitere în judecată a directorilor CFR Călători SA

ro

13 Mar, 2015 18:27 738 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată:

În stare de arest la domiciliu, a inculpatului RĂDULESCU GHEORGHE, directorul S.R.T.F.C. Brașov – C.F.R. Călători S.A., la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
- şantaj,
- fals intelectual şi
- uz de fals

Sub control judiciar, a inculpatului SECARĂ VASILE, președintele directoratului S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracțiunii de:
- şantaj

Sub control judiciar, a inculpatului BERINDEAN NICOLAE, șef oficiu juridic al S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracțiunii de:
- complicitate la şantaj

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Începând cu luna august 2014, inculpații Rădulescu Gheorghe, în calitate de director în cadrul S.R.T.F.C. Brașov (numit la sfârșitul lunii iulie 2014) și Secară Vasile, director în cadrul S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., beneficiind de ajutorul inculpatului Berindean Nicolae, șef oficiu juridic al S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., au efectuat acte de constrângere morală (de ex. cercetare disciplinară pentru fapte prescrise și propunere de sancționare cu desfacerea contractului de muncă, acțiuni în evacuare din locuință de serviciu), asupra unui angajat al S.R.T.F.C. Brașov, cu scopul de a-l determina pe acesta din urmă să renunțe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Brașov prin care solicita să fie repus în funcția de director al S.R.T.F.C. Brașov.
Inculpații au urmărit prin efectuarea acestor constrângeri, ca inculpatul Rădulescu Gheorghe să-și păstreze funcția de director în care tocmai fusese numit, evitând astfel o posibilă reintegrare în această funcție a angajatului respectiv.
În data de 22.10.2014, inculpatul Rădulescu Gheorghe, în cadrul cercetării disciplinare privind pe un angajat al instituției, a omis cu intenție  să insereze în raportul de cercetare date despre o notă de relații, și a înaintat dosarul de cercetare la S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A. în vederea producerii unor consecințe juridice, respectiv aplicarea de sancțiuni față de angajatul respectiv.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii