Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:33 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimişi în judecată pentru şantaj

ro

19 Aug, 2013 14:55 1009 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi:

JUNCĂNARU ŞTEFAN ION, în stare de arest preventiv, administrator al SC IZOL-JUST SRL, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de şantaj
JUNCĂNARU CRISTINA DANIELA, soția primului menționat, în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 1 august 2013, inculpatul Juncănaru Ştefan Ion, administrator al SC IZOL-JUST SRL şi persoană fizică autorizată sub acelaşi nume, a exercitat violenţe şi ameninţări asupra părţii vătămate, administrator al unei alte societăţi comerciale, cu scopul de a o determina pe aceasta să achite un credit bancar în valoare de 28.000 euro, obţinut în urma unui contract la încheierea căruia inculpatul participase în calitate de garant sau să încheie cu inculpatul un antecontract de vânzare – cumpărare, având ca obiect un imobil aparţinând părţii vătămate.
În perioada ianuarie – 7 august 2013, inculpata Juncănaru Cristina Daniela l-a însoţit pe inculpatul Juncănaru Ştefan Ion, în mai multe rânduri, la discuţiile în cursul cărora acesta a formulat solicitările privind plata creditului sau încheierea antecontractului între el şi partea vătămată pentru imobilul acesteia din urmă, participând activ la discuţii şi reiterând aceste solicitări, în condiţiile în care cunoştea existenţa actelor de constrângere exercitate de soţul ei, i-a dat sfaturi pentru a evita tragerea la răspundere penală și a exercitat ea însăşi presiuni asupra părţii vătămate şi asupra membrilor familiei. La data de 8 august, la cererea procurorilor, Judecătoria Constanţa a dispus arestarea preventivă pe un termen de 15 de zile a inculpatului Juncănaru Ştefan Ion. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucrători din cadrul IGPR - Serviciul Operaţiuni Speciale şi din I.P.J. Constanţa – Serviciul Investigaţii Criminale. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Mangalia. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii