Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și producerea și comercializarea de țigarete

ro

10 Jan, 2014 17:09 2732 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor STOICA IONUŢ, STOICA CIPRIAN şi BACALE GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat, deţinerea şi comercializarea de produse accizabile supuse marcării şi contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat faptul că STOICA IONUŢ şi STOICA CIPRIAN, în perioada septembrie - noiembrie 2012, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, au deţinut, comercializat şi fabricat, în mod clandestin, produse accizabile ce intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, respectiv ţigarete marca CLUB, iar cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciliul acestora au fost găsite în posesia acestora un număr de 3 dispozitive manuale de fabricat ţigări, 13.555 bucăţi ţigarete marca CLUB fabricate, aflate atât vrac cât şi în cutii de circa 200 ţigarete/cutie, 4586 tuburi pentru fabricat ţigări marca CLUB, iar într-un sac de rafie cantitatea de 2,380 kg. vegetaţie uscată mărunţită cu aspect de tutun, bunuri deţinute de către învinuiţi în afara antrepozitului fiscal şi comercializate fără a fi marcate corespunzător, iar activitatea acestora ori cantitatea de ţigări rezultată în urma procesului de producţie sau celelalte materiale folosite la fabricarea ţigărilor nu a fost înregistrată în evidenţa contabilă a vreunei societăţi comerciale, modalitate prin care s-a ascuns sursa impozabilă sau taxabilă pentru a nu se achita de obligaţiile datorate bugetului de stat.

Prin acest mod de lucru s-a cauzat de către inculpaţii STOICA IONUŢ şi STOICA CIPRIAN bugetului de stat un prejudiciu de 7.540 lei.

Pe timpul urmăririi penale inculpaţii STOICA IONUŢ şi STOICA CIPRIAN au fost iniţial reţinuţi şi arestaţi preventiv, iar apoi schimbată măsura arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu sau de a nu părăsi ţara.


Din actele de urmărire penală a mai rezultat că BACALE GHEORGHE a deţinut şi comercializat în cursul anului 2012, în mod repetat, un număr de 765 pachete de ţigări PLUGARUL cu timbru de Republica Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Prejudiciul cauzat de inculpatul BACALE GHEORGHE a fost de 7.957 lei.

Deoarece prejudiciile nu a putut fi recuperate până la finalizare urmăririi penale, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a instituit măsuri asiguratorii asupra imobilelor inculpaţilor.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasile c 10 Jan, 2014 17:24 prejudiciul pricinuit de cei 3 este foarte mic IN COMPARATIE CU de marele contrabandist si fabricant gigi e din kogalniceanu care a pagubit statul cu miliarde si care avea fabrica clandestina si care acum este bine mersi.