Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trenurile vor avea întârzieri din cauza caniculei

ro

15 Jul, 2011 22:54 828 Marime text

Circulaţia trenurilor la nivel naţional se desfăşoară cu restricţii de viteză, în perioada 14-17 iulie, din cauza temperaturilor mari care se înregistreză în aer şi implicit la nivelul solului, conform atenţionării de cod galben de caniculă transmisă de ANM, informează CFR SA.

"În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă", se arată într-un comunicat al companiei de căi ferate.

CFR SA menţionează că, în perioada de caniculă (32 - 38 grade Celsius în aer), temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 - 55 grade Celsius.

Reducerea vitezelor de circulaţie în anumite intervale de timp, în care temperaturile depăşeşc limitele normale este, de asemenea, aplicată de toate administraţiile de cale ferată, arată compania.

De asemenea, deoarece avertizarea de cod galben de caniculă, transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă şi în zilele de weekend, când temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 36 de grade, iar în unele zone 37 - 38 de grade, CNCF CFR SA va menţine măsura de introducere a restricţiilor de viteză în circulaţia trenurilor, măsură care implicit va determina şi întârzieri în traficul feroviar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii