Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trenurile vor avea întârzieri de până la 60 de minute

ro

26 Jul, 2012 15:45 1338 Marime text

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR" SA informează că în aceste zile, din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi implicit la nivelul solului, conform avertizării de cod galben de caniculă, transmisă de Administraţie Naţională de Meteorologie, trenurile ar putea să înregistreze întârzieri la destinaţie, cuprinse între 20 şi 60 de minute, funcţie de distanţa parcursă.

În perioada de caniculă (35 - 38 grade C în aer) temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 - 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşesc limitele normale este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

Maximele vor urca până la 39 de grade Celsius

Temperaturi ridicate se vor înregistra în Muntenia, Dobrogea, sudul şi estul Moldovei şi în cea mai mare parte a Olteniei, iar maximele vor urca până la 39 de grade Celsius. Potrivit atenţionării ANM, sâmbătă şi duminică, canicula va persista în cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi podiş, iar disconfortul termic va fi accentuat.

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar în timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Informaţii la 021/9521

Recomandăm publicului călător ca, în perioada de valabilitate a avertizării cod galben de caniculă, înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii