Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trenurile CFR Călători nu mai circulă de azi între Negru Vodă şi Medgidia

ro

11 Apr, 2013 09:06 1914 Marime text

Trenurile CFR Călători nu mai circulă de azi între Grădiştea şi Giurgiu şi nici între Negru Vodă şi Medgidia. Transportatorului feroviar i-a fost interzis accesul pe aceste două rute pentru că nu a achitat nici măcar un leu din datoria de 950 de milioane de lei pe care o are faţă de compania care administrează calea ferată. Dacă nu va plăti, va fi blocat accesul şi pe alte rute.


Se schimbă foaia la calea ferată. Cine nu plăteşte nu are acces la şină, aceasta este noua politică a şefilor de la CFR SA, companie care administrează infrastructura feroviară. Aşa au rămas cinci trenuri ale CFR Călători de astăzi în depouri.

Trenurile CFR Călători nu mai au dreptul să circule între Grădiştea şi Giurgiu şi nici între Negru Vodă şi Medgidia. Nu e pagubă prea mare, spun oficiali din ministerul Transporturilor. Erau două rute neprofitabile pe care se circula mai mult cu naşul. Încercarea CFR SA de a recupera cele 950 de milioane de lei datorate de transportatorul feroviar de călători nu se va opri, însă, aici.

În depouri nu rămân doar trenurile de stat. Operatorului privat Transferoviar i s-a interzis să mai circule pe ruta Cluj Napoca-Bistriţa Nord. Motivul: nu şi-a plătit datoriile.

Operatorii privaţi au datorii de peste 100 de milioane de lei către CFR SA. De la recuperarea a aproape 65 de milioane de lei conducerea companiei care adminstrează calea ferată şi-a luat gândul, deoarece firmele datoare au intrat în insolvenţă.

Sursa AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii