Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei turişti rămaşi blocaţi au fost recuperaţi de salvatori

ro

05 Jul, 2015 14:27 1646 Marime text
Trei turisti care au ramas blocati sambata noapte pe un traseu din masivul Bucegi au fost recuperati duminica de salvatorii montani, dupa o operatiune care a durat aproximativ sapte ore, turistii fiind coborati de pe munte in siguranta, informeaza Agerpres, citat de hotnews.ro.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, salvamontistii au fost solicitati in noaptea de sambata spre duminica in cazul a trei tineri in varsta de 23 de ani care au ramas blocati in Valea Seaca a Crucii pe un traseu care nu este unul turistic, ci unul destinat catararilor.

Cei trei au urcat sambata seara pe munte si au ramas blocati intr-o zona extrem de abrupta, acestia incercand sa iasa singuri, dar fara rezultat. In aceste conditii, turistii au cerut ajutorul salvamontistilor, insa avand in vedere ora foarte inaintata la care au facut apelul interventia salvatorilor montani nu a fost posibila.

Potrivit lui Haiduc, salvamontistii au plecat dupa cei trei duminica dimineata la ora 5,00, recuperandu-i dupa o operatiune care a durat aproximativ 7 ore.

Sursa: hotnews.ro; sursa foto: max-media.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii