Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei polițiști, un pompier și un polițist de frontieră care au refuzat să se lase mituiți, recompensați cu placheta de onoare a DGA (galerie foto)

ro

30 May, 2018 15:43 3097 Marime text
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a premiat, în cadrul evenimentului prilejuit de ziua Direcției Generale Anticorupție, cinci angajați ai MAI care au dat dovadă de integritate și au refuzat sume mari de bani oferite drept mită
 
Trei polițiști, un pompier și un polițist de frontieră au fost recompensați cu placheta de onoare a DGA, acordată de ministrul afacerilor interne.
 
Agent principal de poliție BĂRBULESCU IONUȚ ALIN – șeful Postului de Poliție Bărcănești, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița a refuzat suma de 3.000 euro oferită de un cetățean pentru a nu-i întocmi dosar penal.
 
Agent șef adjunct de poliție POP GHEORGHE-FLORIN, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a refuzat de la un cetățean ucrainean oferta de remitere a câte 2.000 euro pentru fiecare transport ilegal de țigări în țara noastră, cu mențiunea că, ulterior, suma va crește la 2.500 euro pentru fiecare activitate de contrabandă derulată cu succes.
 
Agent șef de poliție GĂBOROI GEORGE IONUȚ - din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț  a formulat în anul 2017 un număr de 4 denunțuri privind oferte de dare de mită primite din partea unor cetățeni pentru a nu dispune împotriva acestora măsuri legale. În cele 4 cazuri, polițistul a refuzat, în total, sumele de 1.000 lei și 250 euro.
 
Agentul şef adjunct de poliţie NISTOR ILIE-CĂTĂLIN, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a refuzat suma de 1.000 euro oferită de un cetățean pentru a-i restitui permisul de conducere reţinut și a nu-i întocmi dosar penal.
 
 Locotenent VERGEA GEORGE ALEXANDRU, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov a refuzat 1.000 lei oferită de o persoană pentru a semna un proces-verbal de recepție a unei construcții nou ridicate fără a face verificările impuse de lege.
 
 În cadrul evenimentului, Carmen Dan a declarat că DGA este o instituție vitală pentru MAI care are drept scop menținerea unui climat de integritate și credibilitate pentru structurile ministerului.
 

”Scopul principal pentru care această unitate s-a înființat în urmă cu 13 ani este acela de a se lupta cu problemele de corupție și integritate ale angajaților MAI. Iar eu nu cred că ministerul a ajuns la momentul în care să putem spune că nu mai avem nici vulnerabilități și nici oameni tentați să încalce legea. Așa cum știți, MAI implementează o politică de reducere a deficitului de personal care înseamnă încadrarea masivă de oameni. E vorba de 6-7.000 de angajați pe an. Partea bună este că vin oameni noi care ocupă locurile libere ale celor plecați din sistem. Partea sensibilă este că acești angajați trebuie foarte rapid să înțeleagă că aceste meserii impun o anumită rigoare și integritate. Iar asta înseamnă multă muncă din partea dumneavoastră” -  a mai declarat ministrul afacerilor interne. 


De asemenea, în acest context al promovării integrității, ministrul afacerilor interne a anunțat că Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” va începe un proces de verificare a tezelor de doctorat susținute la această instituție în perioada 2007-2011.
 
 În primă fază vor fi verificate 80 de astfel de lucrări, respectiv tezele angajaților MAI care, în urma obținerii titlului de doctor, primesc sporul salarial conferit de această calitate.

Sursa foto: MAI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Jigodii 30 May, 2018 19:55 Au fost premiati pentru ca s au comportat cum trebuie la locul de munca. Salariu pentru ce primesc?