Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:50 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei polițiști și un fost director de bancă au fost trimiși în judecată

ro

01 Apr, 2016 16:11 852 Marime text
 
În urma activităţilor procedurale desfăşurate în baza ordonanțelor de delegare de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi în cooperare cu ofițeri din cadrul I.P.J. Mehedinți – Serviciul Investigarea Criminalității Economice, Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia a întocmit, ieri, rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a cinci inculpaţi
Este vorba despre P.G.C., fost director adjunct al unei sucursale bancare din Drobeta Turnu Severin (persoană privată de libertate, condamnată în altă cauză), A.C.G. (sub control judiciar), ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, A.A.D. (sub control judiciar), agent de poliție în cadrul Serviciului Județean Poliție Transporturi Mehedinți, D.P.G. (sub control judiciar), agent de poliție în cadrul I.T.P.F. Timișoara și A.M.L., soția inculpatului A.C.G. pentru fapte de corupție. Principalele infracțiuni pentru care sunt cercetați sunt de abuz în serviciu, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals în legătură cu fapte de corupție.
Din probatoriul administrat s-a reținut că, în perioada 2008-2012, inculpaţii A.C.G., A.A.D., D.P.G. şi A.M.L. au determinat-o pe inculpata P.G.C. să își încalce atribuțiile de serviciu, în sensul acordării mai multor credite bancare fără îndeplinirea condițiilor legale, în această modalitate fiind indusă şi menţinută în eroare unitatea bancară, producându-se o pagubă în patrimoniul unității bancare de 1.255.611 lei, precum și un folos material necuvenit pentru inculpații beneficiari ai sumelor de bani provenite din credite.
În realizarea activităţii infracţionale inculpata P.G.C. a falsificat prin contrafacerea scrierii sau subscrierii mai multe adeverințe de venit emise de structuri ale M.A.I. sau, după caz, a falsificat înscrisuri sub semnătură privată, care au servit la stabilirea, în mod nereal, a gradului de eligibilitate al celorlalți inculpați, înscrisuri ce au fost folosite în scopul obținerii creditelor bancare.
S-a mai stabilit că inculpaţii A.C.G., A.A.D., D.P.G. şi A.M.L. au folosit la obţinerea creditelor bancare adeverinţe de venit falsificate.  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii