Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei persoane, sub acţiune penală pentru evaziune fiscală

ro

19 Oct, 2015 11:36 1360 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Ion Boraciu, Vasile Boboc şi Anghel Opincaru sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea  cu rea-credinţă a  bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea.
 
La data de 15 octombrie 2015, inculpaţii, aflaţi în stare de reţinere, au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Ialomiţa, care a admis cererile şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele inculpaţilor Boraciu Ion şi Boboc Vasile, precum şi a unui mandat de arest la domiciliu pe numele inculpatului Opincaru Anghel.
 
Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în perioada octombrie - decembrie 2012, inculpaţii BORACIU ION şi BOBOC VASILE, în calitate de reprezentanţi ai S.C. S.C. S.R.L., nu au întocmit documentele de provenienţă a cărnii comercializate în cadrul desfăşurării activităţii de sacrificare a animalelor, înregistrând în contabilitatea societăţii cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni comerciale reale.
 
Astfel, s-a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în valoare de 283.025 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.
De asemenea, în perioada 2013 - 2014, aceeaşi inculpaţi BORACIU ION şi BOBOC VASILE nu au înregistrat în contabilitate operaţiunile comerciale efectuate şi nu au declarat organelor fiscale veniturile realizate din activităţi de comercializarea cărnii, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 1.302.320 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.
 
Din probatoriul administrat în cauză a mai rezultat că inculpatul OPINCARU ANGHEL, în calitate de împuternicit al inculpatului BOBOC VASILE, a retras din contul bancar al aceleiaşi societăţi comerciale suma totală de 4.052.700 lei, ce a fost folosită în scopuri contrare intereselor societăţii, respectiv în folosul personal al inculpaţilor.
 
De asemenea, în perioada 2013 - 2014, inculpaţii BORACIU ION şi OPINCARU ANGHEL, în calitate de reprezentanţi ai S.C. A.C.I. S.R.L., s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat prin neînregistrarea şi nedeclararea veniturilor obţinute în urma activităţii de comercializare a cărnii, cauzând, astfel, un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 1.318.545 lei.
 
În aceeaşi perioadă, inculpatul OPINCARU ANGHEL a retras din contul bancar al S.C. A.C.I. S.R.L. suma totală de 4.073.960 lei, sumă ce a fost folosită în scopuri contrare intereselor societăţii,  respectiv în folosul personal al inculpaţilor.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa foto: www.masapresei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii