Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei persoane arestate în Franța, după o încăierare între maghrebieni și romi

ro

17 Aug, 2016 16:45 1958 Marime text
Trei persoane au fost arestate la Marsilia, după o serie de incidente între persoane neidentificate şi romii instalaţi într-o tabăra aflată la nord de marele oraş francez, scrie Le Figaro, care precizează că mai multe persoane au fost rănite în urmă acestor incidente.
 
În spatele gratiilor verzi care blochează intrarea în tabăra, construită în clădiri industriale dezafectate, circa zece persoane povestesc că au fost atacaţi în week-end. Atacatorii au revenit şi au aruncat cu sticle şi alte obiecte în tabără, iar mai mulţi romi au fost răniţi.
 
Parchetul a recomandat prudenţă în ceea ce priveşte derularea faptelor. O prima altercaţie a intervenit luni, în jurul ore 22.00, „între indivizi aparţinând pe de o parte comunităţii romă şi tineri maghrebieni, pe de altă parte".
 
Un rom de 40 de ani a fost rănit la braţ cu o sabie japoneză tip katana. După miezul nopţii, mai mulţi romi au fost răniţi uşor „cu alice, probabil împuşcate (...) Pare să fi fost accidental, ar fi fost răniţi de un prieten care manipula o armă, un calibru mic", potrivit parchetului. De asemenea, se pare că a fost aruncat şi un cocktail molotov, care însă nu a explodat.
 
Şapte persoane au fost internate, potrivit sursei judiciare, printre care şi un adolescent de 14 ani. În total, au fost arestate trei persoane, dintre care două marţi, după ce s-au aruncat din nou pietre.
 
Poliţia a întărit dispozitivul în jurul taberei de romi.
 
 


Sursă: hotnews.ro
Sursă foto: presalibera.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii