Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei fraţi încearcă să convingă trecătorii să se pozeze cu măgăruşul lor

ro

22 Aug, 2015 13:29 1136 Marime text
 
Trei fraţi din satul Iacobeşti, Suceava, care provin dintr-o familie cu opt copii, sunt trimişi în fiecare zi de părinţi să facă rost de bani. Micuţii au avut o idee originală: au scris pe nişte cartoane că cei care doresc, pot să se fotografieze cu măgăruşul lor, în schimbul unui leu. O mulţime de oameni au răspândit fotografiile cu ei pe internet, unii amuzaţi de "spiritul antreprenorial" al copiilor, alţii emoţionaţi şi îngrijoraţi de situaţia lor, scrie România TV.

Micuţii au o poveste cutremurătoare. Cei trei fraţi provin dintr-o familie cu opt copii, o familie care nu se confruntă cu probleme financiare majore. Din păcate însă, aceşti copii sunt victimele propriilor părinţi.

„Nu sunt amărâţi dar îi fugăreşte tatăl să facă ceva, numai să aducă bani. Bărbatul îi chinuie pe toţi. De frica lui, trei dintre fraţi, cei mai mari, au plecat la Centrul de Primire Minori de la Rădăuţi. Si aceştia mici au fost daţi în plasament, dar părinţii i-au cerut acasă. Se folosesc de ei ca să primească tot felul de ajutoare. Au casă cu etaj şi tractor în curte, dar îşi trimit copiii la cerşit", a povestit primarul comunei Grăniceşti, Gheorghe Nuţu, potrivit România TV.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au demarat o anchetă pentru a stabili exact circumstanţele care i-au determinat pe cei mici să încerce să convingă trecătorii să se fotografieze cu măgăruşul lor pentru suma de un leu.


Sursa text + foto: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii