Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei focare de pestă porcină confirmate în Județul Constanța. Ce măsuri vor lua autoritățile în zonele vizate

ro

30 Aug, 2018 13:34 1604 Marime text
Astăzi, 30.08.2018, începând cu ora 10.00, s-a desfășurat la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Constanța (CLCB), convocată de prefectul județului Constanța, Dumitru Jeacă, la propunerea directorului executiv la Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Diana Cristescu. 

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, în urma confirmării prezenței focarelor de PPA în localitatea Capidava, comuna Topalu, localitatea Tudor Vladimirescu, oraș Băneasa și în Cernavodă, s-au prezentat de către DSVSA, Notele de fundamentare și Planurile de măsuri . În urma analizei acestora, DSVSA a propus aplicarea măsurii excepționale de ucidere preventivă a efectivelor de suine din două localități (Capidava și Tudor Vladimirescu), iar în cea de-a treia, Cernavodă, doar pentru exploatația din extravilan in care este localizat focarul.

Totodată, DSVSA a supus aprobării prin vot deciziile de aplicare a măsurii excepționale de ucidere preventivă și Planurile de măsuri ce trebuie adoptate, care cuprind responsabilități concrete pentru toate instituțiile/forțele implicate. La ședință au fost invitați primarii localităților afectate. Efectivele de jandarmi și cele polițienești vor acorda sprijin pentru derularea în bune condiții a măsurilor dispuse, iar Comitetele locale de sprijin, conduse de primarii localităților afectate, vor participa la activitatea de ecarisare.

Prefectul județului, Dumitru Jeacă  a convocat totodată și Comisia pentru  evaluarea pagubelor suferite de proprietarii de animale, pentru a demara acțiunile specifice li a întocmi documentele pentru evaluarea pagubelor suferite de populație, deținători de efective de porci.

De astăzi, 30.08.2018, ora 14.00, DSVSA și  celelalte instituții cu atribuții și responsabilități vor pune în aplicare deciziile adoptate în cadrul ședinței pentru localitățile Tudor Vladimirescu și Cernavodă.

Citește și: 

Virusul pestei porcine africane se răspândeşte. Trei noi suspiciuni în judeţul Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii