Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei descinderi pe linia infracţionalităţii informatice Poziţia oficială a DIICOT privind percheziţiile de la Constanţa-Mangalia

ro

30 Aug, 2011 15:15 1577 Marime text

web-mascati.jpgProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova efectuează un număr de 35 de percheziţii domiciliare în localităţile Craiova (20), Bucureşti (5), Galaţi (4), Constanţa-Mangalia (3), Săcele (1), Timişoara (1), Feteşti (1), în vederea destructurării a două grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de natură informatică (tip skimming).

Învinuiţii sunt cercetaţi în două cauze pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003, spălare a banilor, prev. de art. 23 din Legea nr. 656/2002 şi infracţiuni săvârşite prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice sau de comunicaţii - infracţiuni prevăzute în Legea nr. 365/2002 privind comerţul electronic (art. 24-25 şi art. 27) şi de titlul III din Legea nr. 161/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii informatice (art. 42 şi 46).

Prejudiciul cauzat de membrii grupului este estimat la o sumă de peste 300.000 de euro.

Activitatea infracţională a membrilor acestor două grupări s-a desfăşurat pe teritoriul mai multor state, respectiv ROMÂNIA, FRANŢA, SPANIA, ITALIA, COLUMBIA, REPUBLICA DOMINICANĂ, S.U.A. şi MEXIC.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduşi cu mandat de aducere un număr de 24 de învinuiţi în vederea audierii.

Cercetările se efectuează cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BRIGĂZII DE COMBATERE A CRIMINALITĂŢII ORGANIZATE CRAIOVA.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DIRECŢIA GENERALĂ DE INFORMAŢII ŞI PROTECŢIE INTERNĂ şi de către SERVICIUL DE INFORMAŢII ŞI PROTECŢIE INTERNĂ DOLJ, prin structurile specializate.

Percheziţiile se efectuează cu sprijinul lucrătorilor GRUPĂRII MOBILE DE JANDARMI DOLJ şi ai SPIR DOLJ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Jimy 30 Aug, 2011 21:20 Sa il ia si pe Tusac ca din primaria Mangalia se dau atacuri pe IP la blogul mangalia.mn