Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei copii, victime ale neglijenței părinților. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și face cercetări

ro

09 Apr, 2019 15:28 1175 Marime text
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în trei cazuri de accidente ale unor minori, din cauza unor posibile neglijențe din partea părinților, petrecute în județele Suceava și Botoșani. Sesizările din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, dreptul la ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor.
 
Potrivit unui comunicat transmis de Avocatul Poporului, cotidianul Monitorul de Suceava a relatat, în articolul „Fetiță rănită grav, după ce un dulap s-a prăvălit peste ea”, despre un caz de posibilă neglijență asupra unei fetițe în vârstă de opt ani, ce a fost lăsată nesupravegheată de bunicii acesteia într-o încăpere a locuinței, unde s-a urcat pe un dulap pentru a încerca să intre în unul dintre compartimentele acestuia însă, datorită faptului că nu era fixat corespunzător, s-a răsturnat peste fetiță, producând rănirea acesteia.
 
În al doilea caz, portalul Ziar de Suceava a publicat articolul intitulat „Un copil de doi ani a înghițit săpun lichid, însă mama lui l-a dus la spital abia a doua zi”, în care a relatat despre un caz de posibilă neglijență din partea mamei unui minor, care nu a acționat la timp pentru acordarea îngrijirilor medicale, deși știa că fiul ei, în vârstă de doi ani, înghițise săpun lichid.
 
Cel de-al treilea caz a fost relatat de către portalul BotoșaniNews, în articolul „Copilul de doi ani care s-a ars cu lichid fierbinte, transferat la Iași” și prezintă un posibil caz de neglijență  a părinților unui copil în vârstă de doi ani din localitatea Coșula, jud. Botoșani, care în urma arsurilor suferite din cauza lichidului fierbinte vărsat pe el, a fost condus de un echipaj SMURD – TIM la Compartimentul de primiri urgențe a Secției de pediatrie a Spitalului Județean Mavromati, iar ulterior s-a luat decizia transferului acestui copil la un spital din Iași, datorită gravității leziunilor suferite.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii