Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei bărbaţi cercetaţi 100 de kilograme de peşte confiscate la Constanţa

ro

19 Jun, 2014 14:06 1485 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au descoperit ieri, în jurul orei 06.00, o persoană de 63 de ani care care pescuise cantitatea de 100 kilograme peşte din specia hamsie. Barbatul se afla  într-o ambarcaţiune în care se afla o unealtă de pescuit tip talian marin, cu o greutate de 250 kilograme. Acesta a fost depistat în partea de nord staţiunii Mamaia, la un punct pescăresc din zona Hanul Piraţilor. Potrivit poliţiştilor bărbatul, domiciliat în oraşul Năvodari, nu deţinea autorizaţie de pescuit comercial şi licenţă de pescuit. Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
În aceeaşi zi, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Cernavodă au acţionat pe braţul Borcea. Două persoane domiciliate în Ialomiţa au fost  depistate în timp ce pescuiau dintr-o barcă cu motor prin intermediul a trei plase din aţă, în lungime de aproximativ 200 metri, fără a îndeplini condiţiile legale.
 
Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe cei trei bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”, „deţinerea fără documente legale a peştelui obţinut din activităţi de pescuit” şi „folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii