Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei „afacerişti” au fost arestaţi la Constanţa

ro

14 Feb, 2014 12:10 1328 Marime text
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus, prin ordonanţa din data de 13 februarie 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de   inculpaţii:

 T.I cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune în forma continuată şi falsul în înscrisuri sub semnătură privată

N.S cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

B.V cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Totodată, a fost sesizată Judecătoria Constanţa cu referat cu propunere de arestare preventivă pe numele inculpaţilor, cererea fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi, care a dispus emiterea unor mandate de arestare pe numele acestora  pentru o perioadă de 30 de zile.

     Din materialul probator administrat a rezultat în sarcina inculpaţilor  că la data de 12.02.2014, şi-au declinat în mod nereal calitatea de reprezentanţi  ai unei societăţi din mun. Bucureşti, inducând astfel în eroare o altă societate comercială din mun.  Bucureşti, cu ocazia achiziţionării de diverse tipuri de cabluri,creând un prejudiciu în valoare de 25 319 lei.

De asemenea, în sarcina inculpatului T.I s - a reţinut că în perioada ianuarie-februarie 2014, şi-a declinat în mod nereal calitatea de reprezentant legal al aceleiaşi societăţi din mun. Bucureşti, în  scopul de a induce în eroare  o societate comercială din mun. Bucureşti,prin solicitarea  achiziţionării  de bunuri în valoare de aproximativ 27 000 de euro.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii