Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transpunere pe note a patimilor lui Iisus, pe scena TNOB „Oleg Danovski”

ro

12 Apr, 2016 17:45 2050 Marime text
 
Biserica Ortodoxă a statornicit ca în a cincea săptămână a Postului Mare în lăcaşele de cult să se oficieze slujba deniei Canonului Mare (miercuri) şi denia Acatistului Bunei Vestiri (vineri).
 
Astfel, mâine, de la ora 17.00,la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, ÎPS Teodosie va oficia Denia Canonului Mare, al Sfântului Andrei Criteanul. Vineri, de la aceeaşi oră, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Denia Acatistului Bunei Vestiri la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Concert caritabil
 
De șapte ani a devenit o tradiție ca, înainte de praznicul Învierii Domnului, Corala bărbătească ortodoxă „Armonia”, a Arhiepiscopiei Tomisului, să ofere publicului constănțean Concertul prepascal „În vremea aceea….”. Proiectul muzical este organizat de către Arhiepiscopia
Tomisului, în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.
 
Fresca muzicală sacră pentru soliști, cor și orchestră, compusă de preotul Ion Popescu Runcu, este o transpunere pe note a Patimilor lui Iisus (începând cu momentul aducerii în fața lui Pilat) ce se finalizează cu Învierea Mântuitorului.  
 
Evenimentul va avea loc joi, 14 aprilie, începând cu ora 18.00, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, sub bagheta dirijorală a Arhid. Asist. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru.
 
Intrarea se va face prin donarea unei jucării pentru copiii defavorizați din comuna Dobromir.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii