Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transportul de sânge donat din Republica Moldova, oprit la Vama Albița

ro

03 Nov, 2015 15:32 1539 Marime text
Lucru de neconceput la Vama Albița. Cei peste 500 de litri de sânge donați de către cetățenii moldoveni, au stat aproximativ patru ore la graniță, pe motiv că nu sunt îndeplinite anumite formalități.
 
În seara zilei de luni, în jurul orei 22.00, două autospeciale în care se aflau 2.150 de unități componente sanguine (aproximativ 550 kg sânge), au trecut prin PTF Leova, însă a fost oprit de vameșii din Albița, aceștia motivând că transportul nu îndeplinește toate condițiile pentru a intra în România, deși acesta avea scop umanitar și de maximă importanță. Patru ore a staționat transportul de sânge în Albița până când însoțitorii transportului au primit de la Chișinau toate documentele cerute de vameșii români, potrivit bzv.ro.
 
În Republica Moldova sute de cetăţeni s-au mobilizat la centrele de transfuzii de la Bălţi, Cahul şi Chişinău în semn de solidaritate, după ce au rămas impresionaţi de tragedia petrecută în Clubul Colectiv din București.
 
„Orice marfă care intră în spaţiul comunitar, indiferent că este vorba de o donaţie sau de un transport marfă obişnuit, trebuie să fie însoţită de o serie de documente necesare întocmirii declaraţiei vamale. În cazul de faţă, transportul nu avea toate actele necesare întocmirii acestei declaraţii. Ne-am trezit cu cele două maşini cu sânge în vama, fără să ştim nimic. Nu ne-a avizat nimeni din Ministerul Sănătăţii să dăm drumul transportului. Autoritatea vamală nu putea permite intrarea în ţară a unui transport fără declaraţia legală”, a declarant Marius Costache, adjunctul şefului Biroului Vamal Albiţa, condorm bzv.ro. 


Sursa foto: emaramures.ro
Sursa foto: publika.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii