Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transportau ţigaretele prin intermediul unor servicii de curierat

ro

08 Jul, 2015 14:49 898 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava  împreună cu lucrători de poliţie  din cadrul I.P.J.E Suceava  - S.I.C.E , au efectuat la data de 08.07.2015 un număr de 28 percheziţii domiciliare pe raza județelor Suceava, Maramureş,Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional  organizat specializat în contrabanda cu ţigarete.
    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 –  2015 membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au introdus pe teritoriul Romaniei, din Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal  importante cantităţi de ţigarete, ce erau ulterior valorificate  pe teritoriul naţional.
    Din probele administrate în cauză a rezultat că membrii grupării transportau  ţigaretele  cu ajutorul unor utilitare cât şi prin intermediul unor servicii de curierat.
     Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 euro.
    În noaptea de 07/08.07.2015, cu ocazia flagrantului realizat pe raza judeţului Cluj, membrii grupării, în încercarea de a-şi asigura scăparea , au spart trei baraje ale poliției,  reușindu-se oprirea unuia dintre autoturisme pe raza localităţii Aiud.
    De asemenea, cu ocazia unui control rutier efectuat pe raza municipiului Oradea, a fost identificat liderul grupului infracţional care acţiona pe  raza municipiului Sighet, având asupra sa suma de 50.000 euro și 30.000 lei.
    La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial  Suceava vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 20 de persoane.
    Suportul de specialitate  tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
     În cursul investigaţiilor  s-a beneficiat de  suportul  D.I.P.I. și  D.O.S.
    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul I.G.P.R. – D.I.C.E. și D.G.A.
    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul I.G.P.R. – S.A.S.  și I.G.J.R.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii