Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:05 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeni, arestaţi preventiv Transportau 230 de grame cannabis

ro

18 Jun, 2015 11:03 881 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa şi cu sprijinul Direcţia Operaţiuni Speciale - Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa, au identificat şi reţinut, în urma unui flagrant realizat în municipiul Bucureşti, doi bărbaţi din Constanţa care deţineau în bagajele personale 230 de grame cannabis.
 
În continuarea cercetărilor, au fost efectuate 6 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Tulcea şi Călăraşi, în urma cărora au fost ridicate mai multe probe şi înscrisuri.


 
Astfel, pe 16 iunie, în jurul orei 23.00, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa au desfăşurat o acţiune de combatere a operaţiunilor cu produse vegetale cu efect psihoactiv.
 
Astfel, în urma unui flagrant realizat pe raza municipiului Bucureşti, de ofiţerii operativi delegaţi de procurorul în cauză, au fost reţinuţi doi cetăţeni români, în vârstă de 34 ani, respectiv 41 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, care deţineau în bagajele personale un pachet care conţinea o substanţă  vegetală, cu miros specific de cannabis, ce face parte din categoria drogurilor de risc.
 
În urma controlului specific au mai fost descoperite asupra unuia dintre suspecţi un plic autosigilant cu muguri de cannabis, un dispozitiv pentru tocare substanţelor vegetale cu efect halucinogen, un pachet cu foiţe de rulat ţigarete, 6 cartele SIM şi două telefoane mobile.
 
Cele două persoane au declarat că substanţa vegetală tip cannabis, în greutate de 230 de grame, le aparţine şi au achiziţionat-o din Praga în schimbul sumei de 800 de euro.


 
Ieri, poliţiştii de frontieră constănţeni au efectuat șase percheziţii domiciliare în municipiul Constanţa, oraşul Năvodari, judeţele Tulcea şi Călăraşi, de unde au ridicat în vederea continuării cercetărilor 5 telefoane mobile, un laptop şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.
 
Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept” şi „introducerea în ţară a drogurilor de risc”, urmând ca la finalizarea cazului să fie luate măsurile legale ce se impun.
 
Suportul tehnic specializat a fost asigurat de lucrătorii Direcţia Operaţiuni Speciale – Serviciul Operaţiuni Speciale Constanţa.
 
Astăzi, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a admis propunerea procurorilor DIICOT – ST Constanţa, astfel încât cei doi bărbaţi prinşi în flagrant au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile şi depuşi la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii