Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:15 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transportatorii de mărfuri preferă Canalul Dunăre - Marea Neagră

ro

25 Aug, 2013 16:17 1099 Marime text
Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN) a înregistrat în vară o creştere semnificativă a traficului de nave şi mărfuri pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, după reculul marcat în timpul iernii din cauza vremii nevaforabile.

Directorul general al CNACN, Daniel Georgescu, a declarat pentru AGERPRES că, începând din primăvară, tranzitul unităţilor navale pe canal a crescut constant, fiind recuperate sincopele din timpul iernii, astfel că la jumătatea verii s-a ajuns chiar la depăşirea traficului prognozat.

''În luna iulie, pe Canalul Dunăre - Marea Neagră şi varianta sa Poarta Albă - Midia Năvodari a fost depăşit traficul prognozat cu 10,15%, având în vedere că în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportărilor, s-a consemnat un trafic de 3,48 milioane tone capacitate'', a spus Daniel Georgescu.

Potrivit acestuia, în intervalul ianuarie - iulie, compania a realizat în proporţie de 85% programul estimat de trafic, recuperând astfel sincopele provocate de vremea nefavorabilă din timpul iernii.

În tabloul grupelor de mărfuri transportate pe canalele navigabile, în perioada de referinţă, au prevalat cerealele, minereurile şi fierul vechi.

Sursa: Agerpres.ro

În acelaşi timp tranzitul de mărfuri containerizate a scăzut, comparativ cu anul trecut, astfel că în iulie 2013 se înregistrau doar 138 TEU, în vreme ce anul trecut, în aceeaşi perioadă, fuseseră transportate 793 TEU (unitate de măsură europeană a containerelor).

''Având în vedere că până în prezent am menţinut tranzitul operaţional de unităţi navale în parametrii prognozaţi, estimăm că şi anul acesta vom depăşi programul stabilit, de 29 milioane de tone capacitate, depăşind pentru al treilea an datele de prognoză asumate'', a declarat Georgescu

Ti-a placut articolul?

Comentarii